Salarisadministratie uitbesteden
Een bedrijf staat of valt bij het werk dat achter de schermen gebeurd. Dat wil niet zeggen dat de omzet er niet toe doet, dat de energie van de werknemers niet belangrijk is en dat de uitstraling van het bedrijf tevens onbelangrijk is. Maar wat het wil zeggen is dat een bedrijf niet kan presteren wanneer de administratie niet op orde is. Wanneer er sprake is van een slonzige salarisadministratie, worden werknemers hierdoor geraakt (en dat leidt to slecht gehumeurd personeel) wat op zijn beurt ervoor zorgt dat de omzet daalt. Alles staat met elkaar in verbinding. En alles staat of valt bij het begin van een succesvolle onderneming: de salarisadministratie

Wat is een salarisadministratie?
Een administratie van de salarissen omvat alles wanneer er gewerkt wordt met werknemers: de in- en output van de salarissen, de controle van de loonstroken, het antwoord op vragen vanuit werknemers, kennis van zaken omtrent CAO-wetgeving en arbeidsrecht, aangifte van de loonstroken bij de Belastingdienst en eventuele reiskosten die wel of niet vergoedt worden.
Er is dus veel kennis gevraagd voor het voeren van de administratie. 

Hoe werkt de administratie?
Kennis is uit boeken te halen, door middel van een cursus of zelfstudie. Ook ondernemers kunnen tips geven. Jaaropgaven en in- en output aangaande salarissen van werknemers zijn kernfactoren van de administratie. Maar kennis is ook ergens anders te vinden: bij bureaus die zich hierin gespecialiseerd hebben. 

Wat biedt uitbesteding
Wat krijg je ervoor terug wanneer je kiest voor het uitbesteden van de administratie? Allereerst veel tijd. Uren die niet besteedt hoeven te worden aan de administratie levert veel tijd op. Deze tijd kan omgezet worden in nieuwe kansen voor het bedrijf. Kostenbesparing is een tweede. Denkt u dat het juist kosten met zich meebrengt? Dat klopt. Uitbesteding kost geld. Maar levert de tijd die vrij komt en die besteedt kan worden aan kansen, aan groei en aan omzet, ook niet geld op? Misschien balanceert zich dat samen wel uit en bent u uiteindelijk voordeliger uit. Levert het u kopzorgen? Dan is uitbesteden misschien wel de beste optie. 

Ervaringen
Het is belangrijk om goed contact te hebben met een kwaliteits medewerker van een bureau. Kunt u op elk moment de telefoon pakken, een vraag stellen of iets doorgeven? Zijn het vakmensen, worden ze goed beoordeeld en zijn ze goed opgeleid? Werken ze zorgvuldig? Antwoord op deze vragen met een 'ja' zorgen meestal voor een volmondig positieve ervaring van mensen die kiezen voor het uitbesteden. Werkgevers laten weten dat zij dit vaak nog belangrijker vinden dat praktische zaken: kostenbesparing en tijdsbesparing. Dat zijn natuurlijk de basis voorwaarden, maar vertrouwen dat wordt gecreëerd door goed contact met kwaliteits werkers, is een must voor een blijvende samenwerking.
Benieuwd geraakt naar een verantwoordelijke bedrijf dat uw administratieve taken zorgvuldig kan overnemen? Kijk dan op de site van Recura.

Delen