Drie argumenten om salarisadministratie uit te besteden

Er zijn Nederlandse bedrijven die hun salarisadministratie niet uitbesteden maar dit zelf doen. Ook zijn er veel ondernemers die ervoor kiezen om hun salarisadministratie wel uit te besteden. Wat maakt nu dat het ene bedrijf dit zelf in de hand wil houden terwijl het andere bedrijf dit werk toevertrouwt aan een organisatie dat hier gespecialiseerd in is. Vaak is er veel onwetendheid op dit gebied. Het is de moeite waard om eens te onderzoeken wat voor jouw bedrijf het beste is. Zelf heb ik dit ook onderzocht. Ik ben hierbij niet uitgegaan van een bedrijf met 2 of 3 werknemers op de loonstrook maar van een bedrijf met 10 of meer werknemers in dienst. Er zijn dan een aantal goede argumenten om de salarisadministratie wel uit te besteden. Lees hieronder 3 goede redenen om dit te doen.

1. Uitbesteden is goedkoper Je hebt terugkerende overheadkosten als jouw organisatie of bedrijf de salarisadministratie zelf doet. Er is iemand in dienst die de administratie bijhoudt en die je maandelijks moet uitbetalen. Daarnaast moet de vakkennis van deze werknemer ook bijgehouden worden en zijn daar de kosten van de werkplek. Als deze kosten eenmaal maandelijks terugkomen staan ze vast. Mogelijkheden om de kosten te verlagen zijn minimaal. Bij uitbesteding betaal je een vaststaand bedrag per salarisstrook. 

2. Er zit minder risico aan uitbesteden Als je bijvoorbeeld maar één of twee salarisadministrateurs in dienst hebt, is daar altijd een risico aangaande de continuïteit van dit specifieke werk. Een van deze werknemers kan langdurig afwezig zijn door allerlei (persoonlijke) omstandigheden. Er komt dan een hiaat in de voortgang van het proces aangaande het uitbetalen van de salarissen. Daarnaast verandert de wet- en regelgeving voortdurend. De salarisadministrateur moet daarom constant bijgeschoold worden. Bij uitbesteding van de salarisadministratie aan een bedrijf wat hier gespecialiseerd in is, kun je er zeker van zijn dat daar al de vakkennis in huis is. Hierdoor zijn de werkprocessen zorgvuldiger. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken over de correctheid van het uitbetalen van de salarissen.

3. Het kost minder tijd om de salarisadministratie uit te besteden. Als het misgaat in de uitbetaling van de salarissen, kun je daar als bedrijf erg druk mee zijn en dit kost uiteraard ook veel tijd. Deze tijd ben je kwijt aan het uitvoeren van administratieve werkzaamheden, communicatie daarover enzovoort... Het gaat bovendien ook ten koste van de kwaliteit. Het is daarom veel efficiënter om de salarisadministratie uit te besteden. Dan kun je je als bedrijf richten op werkzaamheden die er echt toe doen als het gaat om de groei en de voortgang van het bedrijf.

Ben je na het lezen van dit stuk benieuwd naar een gespecialiseerd bedrijf dat de salarisadministratie van je uit handen kan nemen, neem dan een kijkje op Administratiekantoor  J J van Dalen.

Delen